Četvrtak, 13 Rujan 2018 13:53

Zaželi - osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina

Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina potpisalo je Ugovor za provođenje projekta „Zaželi - osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina“.

 Ugovorom su osigurana bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 4.066.920,10 kuna za provođenje istog. Vrijeme provođenja projekta je 30 mjeseci, a planirano je zapošljavanje ukupno 23 žene u GDCK Sv. Ivan Zelina, od čega 3 na upravljanju i koordinaciji projekta, a 20 žena iz skupine teže zapošljivih zaposlit će se u programu „Pomoć i njega starijim osobama u njihovim kućanstvima“ koje će u periodu od 24 mjeseca brinuti o 100 staračkih/samačkih domaćinstava na području grada Sv. Ivana Zeline i općine Bedenica.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Sv. Ivan Zelina i Grad Sv. Ivan Zelina koji će svoj doprinos projektu dati na način da upute nezaposlene žene (HZZ), predlože krajnje korisnike koji će primiti pomoć (CZSS) te osiguraju prostorne i stručne kapacitete za provođenje projekta (Grad).

GDCK Sveti Ivan Zelina u okviru provedbe EU projekta zapošljava 20 žena za pružanje pomoći i njege starijim osobama kroz period od 24 mjeseca. Prednost pri zapošljavanju imaju žene starije od 50 godina s početkom rada 1. listopada 2018. godine. Uvjet za zapošljavanje je prijava u evidenciji nezaposlenih i maksimalno srednja stručna sprema.

Za sve dodatne informacije o uvjetima za zapošljavanje na projektu mogu se obratiti u Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ispostava Sv. Ivan Zelina. Svaka zaposlena žena dobit će na korištenje bicikl za obilazak 5 starijih i nemoćnih osoba, a dodatno će im biti osigurana edukacija za njegovateljice i za prerađivačice začinskog i ljekovitog bilja.

GDCK Sv. Ivan Zelina, također poziva i sve osobe kojima je tuđa pomoć i njega potrebna da se prijave u Centar za socijalnu skrb Sv. Ivan Zelina. Osnovni uvjet je da su stariji i nemoćni i da im pomoć u kući ne mogu pružiti članovi obitelji i druge osobe koje su po zakonu dužne o njima brinuti te da ne koriste uslugu pomoći i njege po nekoj drugoj osnovi. Za dodatne informacije možete kontaktirati Centar za socijalnu skrb Sv. Ivan Zelina na tel. 01/20 60 114 ili 20 60 617. Pomoć i njega će se pružati kroz period od 24 mjeseca, a za 100 korisnika osigurane su kućanske i higijenske potrepštine za svaki mjesec provedbe projekta.

Pročitano 1574 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija