Utorak, 13 Veljača 2018 14:16

Upitnik o problemima u zajednici

Grad Sveti Ivan Zelina poziva građane da odvoje 15-ak minuta svojeg vremena te putem poveznice u nastavku odgovore na nekoliko pitanja vezanih uz probleme koje uočavaju u gradu i lokalnoj zajednici.


Upitnik o problemima u zajednici možete preuzeti ovdje.

Grad se krajem prošle godine uključio u projekt „Prevencija u zajednici“ gdje kroz dodatni rad gradskog Vijeća za prevenciju namjerava doprinijeti učinkovitoj prevenciji zlouporabe sredstava ovisnosti i smanjenju broja mladih ovisnika u lokalnoj zajednici.

Do sada je u sklopu projekta kroz set edukacija i znanstveno utemeljenih akcija osnaženo gradsko Vijeće za prevenciju, a sada slijedi istraživanje među djecom i mladima, dok se kroz anonimne upitnike u projekt namjerava uključiti i šira javnost – naši građani - s pitanjima potreba i problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu naše zajednice. Cilj je uključiti što veći broj građana na svim razinama te utjecati na smanjenje trendova konzumacije alkohola, pušenja i korištenja ostalih sredstava ovisnosti među djecom i mladima te im omogućiti zdraviju okolinu za odrastanje.

Rezultati ovog istraživanja vrlo su bitni za daljnji tijek projekta jer će se temeljem njih razviti gradski akcijski plan prevencije koji će uključivati i konkretne korake za učinkovitu prevenciju. Rezultati istraživanja kao i akcijski plan namjeravaju se predstaviti zainteresiranim građanima tijekom svibnja ove godine.

Pročitano 1682 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija