Petak, 21 Srpanj 2017 12:09

Porez na nekretnine - obavijest i poziv za dostavu podataka

Od 01. siječnja 2018. godine svi građani Hrvatske plaćati će porez na nekretnine. Gradovi i općine dužni su prikupljati podatke o nekretninama i poreznim obveznicima i formirati bazu podataka o nekretninama i poreznim obveznicima, radi pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine.

Porez na nekretnine zamijenit će postojeću komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor, a odnosit će se na sve stambene i poslovne prostore, garaže, pomoćne prostore, kao i prostore bez posebne namjene. Porez obuhvaća i građevinsko zemljište na kojem se obavlja poslovna djelatnost, kao i neizgrađeno građevinsko zemljište, ako se nalazi unutar građevinskog područja, a za koje je izdan akt o građenju.

Grad Sveti Ivan Zelina dužan je, do kraja 2017. godine, formirati bazu podataka o nekretninama i poreznim obveznicima, pa je Gradska uprava svim vlasnicima nekretnina, dostavila na kućne adrese obrasce i popratni dopis.
Popunjene i potpisane obrasce potrebno je vratiti na adresu Grada:

Grad Sveti Ivan Zelina
Trg Ante Starčevića 12
10380 Sveti Ivan Zelina

Građani ili pravne osobe, koji imaju više nekretnina u vlasništvu a koje se nalaze na različitim lokacijama na području grada Sveti Ivan Zelina za svaku nekretninu trebaju popuniti zaseban obrazac.

Ukoliko na području grada Sveti Ivan Zelina posjedujete nekretnine za koje Vam nismo dostavili obrasce, pozivamo Vas da podatke o istima dostavite na obrascu koji možete preuzeti u nastavku ove obavijesti.

Svi dostavljeni podaci evidentirat će se u bazi podataka te će se kasnije izvidom na terenu provjeravati.

Linkovi:
Obrazac
Popratni dopis
Zakon o lokalnim porezima

Pročitano 2063 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija