Petak, 12 Svibanj 2017 11:38

Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata - predstavljanje projekta „Grad po mjeri djeteta“

U subotu, 13. svibnja 2017. godine na gradskom trgu u Svetom Ivanu Zelini u vremenu od 15,00 do 17,00 sati održati će se Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata, u sklopu kojih će Udruga „Korak po korak“ predstaviti projekt „Grad po mjeri djeteta“.

Udruga roditelja „Korak po korak“ ostvarila je potporu Europske unije za provedbu projekta „Organizacije koje brinu“ u sklopu IPA komponente I- Pomoć u tranziciji i jačanju institucija. Projekt je imao za cilj osnažiti organizacije civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobrog upravljanja i transparentnog odlučivanja vezano uz politike koje se odnose na djecu i mlade. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 240.989,17 eura, od čega je Europska unija osigurala 205.322,77 eura.

Projekt se provodio u tri grada: Sveti Ivan Zelina, Belišće i Vukovar u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: PRONI – centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, PROANIMA.Kreativka iz Vukovara, Centar mladih Belišće i Udruga mladih Zelina te grad- Sveti Ivan Zelina. Suradnici na projektu su bili gradovi Belišće i Vukovar te organizacija civilnog društva- Udruga gradova.

Projekt je osigurao podršku organizacijama civilnog društva te edukaciju službenika institucija koja se bave promocijom, poštivanjem i zaštitom prava djece i mladih na razini lokalne samouprave. Dodana vrijednost projektu je osnivanje Vijeća za prevenciju u Gradu Sveti Ivan Zelina te podrška radu Vijeća za prevenciju gradova Belišća i Vukovara koji će djelovati kao koordinacijska tijela na projektu.

 

Pročitano 1494 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija