Utorak, 09 Svibanj 2017 10:54

Manifestacija „Hrvatska volontira 2017.“

Poštovani,

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promoviramo vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.
„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja, sedmu godinu za redom.

U svjetlu aktualnih događaja, a vođeni izrekom nepoznatog autora koji kaže: „Volontiranje je demokracija na djelu. Na izborima obično biraš jedanput godišnje, a volontirajući svaki dan biraš zajednicu u kakvoj želiš živjeti“, ovogodišnjom manifestacijom Hrvatska volontira posebno želimo povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva.

Nastavno na prošlu godinu i ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Specifičnost ovogodišnje manifestacije jest i dodatna sinergija koju Hrvatska volontira ostvaruje s manifestacijom Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH te festivalom Gledaj (u)druge, kako bi se građani dodatno informirali o radu udruga, važnosti njihova postojanja te dobrobitima koje stvaraju u svojim zajednicama.

Želja nam je poruku volontiranja prenijeti širokom krugu ljudi te smo stoga odlučili od kraja travnja do 27. svibnja 2017. provesti prateću promotivnu kampanju kako bismo potaknuli građane da se uključe u volonterske aktivnosti, a neprofitne organizacije da osmisle različite volonterske aktivnosti i provedu ih u tjednu od 22. do 27. svibnja 2017.

Za dodatne informacije o manifestaciji pogledajte sljedeće poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, izvještaj Hrvatska volontira 2016. te film o manifestaciji.

Za detaljne informacije javite se kontakt osobi: Đurđa Penava, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 098 507 807

Izvršni odbor HMVC-a

Pročitano 515 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina