Ponedjeljak, 26 Rujan 2016 12:54

Grad Sveti Ivan Zelina na 5. mjestu po izdvajanju u predškolsko obrazovanje

Portal Gradonačelnik.hr analizirao je podatke Ministarstva financija o izvršenju gradskih proračuna za 2015. godinu i istražio koliko su gradovi u Hrvatskoj svjesni važnosti ulaganja u vrtiće i koji od njih, na ovaj način, najviše brinu za svoje mlade obitelji.

Titulu prvaka po brizi za najmlađe je grad Kaštela, dok se Sveti Ivan Zelina nalazi na visokom 5. mjestu od ukupno 128. gradova u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Hrvoje Košćec objasnio je da Sveti Ivan Zelina udovoljava svim kriterijima vrlo poželjnog mjesta za stanovanje u smislu da je nadomak glavnog grada, a nudi višu kvalitetu života uz niže troškove, mirniji i sigurniji život. 'Pogotovo je to važno za mlade obitelji koje žele tijesni gradski stan zamijeniti za obiteljsku kuću, sami uzgajati povrće u vlastitom vrtu i imati svoju privatnost. I uz to im je Zagreb na svega dvadesetak minuta vožnje od kuće, a dosad su jednako ili više vremena izgubili putujući s jednog kraja grada na drugi. S mojim dolaskom na mjesto gradonačelnika povećali smo izdavanja za predškolsko obrazovanje, uveli besplatne udžbenike jer smo svjesni da je dostupnost i kvaliteta obrazovnih ustanova važna pri odluci mladih obitelji da ostanu ili se nastane u Zelini. Uz podatke koje navodite u svom istraživanju valja naglasiti da je Grad Sveti Ivan Zelina u ovoj godini dodatno povećao subvencioniranje pa redovni desetsatni program za roditelje trećeg i svakog sljedećeg djeteta subvencioniramo s 50 posto, a za djecu s teškoćama 75 posto i to vrijedi jednako za gradski i privatni vrtić'.

Grad Sveti Ivan Zelina je u predškolsko obrazovanje u 2015. godini izdvojio ukupno 5.378.769 kuna što ispada 19,14% proračuna.

Kompletan izvještaj možete pročitati na www.gradonacelnik.hr.

 

vrtici proracun

 

Pročitano 1308 puta

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama |Izjava o pristupačnosti |Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina

Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Disleksija