1. Međunarodni književni festival i sajam knjige

 Registration Closed
 
0
Kategorija
Sajmovi
Datumi
14.06.2018. - 23.06.2018.
Lokacija
Sveti Ivan Zelina

 

 

Knjizevni_festival_sajam_knjige_foto.JPG

 

Prvo izdanje međunarodnog književnog festivala i sajma knjige održat će se od 14. do 16., te 22. i 23. lipnja u Zelini i Blaževdolu.

Od 14. do 16. lipnja posjetitelji će, na središnjem gradskom trgu, moći po akcijskim cijenama birati između beletrističkih i publicističkih naslova.

Svoja će izdanja Zelinčanima ponuditi dvije premium izdavačke kuće, Nova stvarnost i Fokus te zavičajni izdavači: POU Sv. Ivan Zelina, Gradski muzej, zelinski ogranak Matice hrvatske, a zastupljena će biti i Gradska knjižnica s viškovima iz vlastitoga knjižnog fonda.

Na sajmu knjige predstavit će se recentna izdanja popularnih autora. Porazgovarat će se s autorima, koji će publici biti na raspolaganju za fotografiranje i potpisivanje svojih uspješnica. Organizatori će iznenaditi posjetitelje i pokojim performansom, dok će osvježenje moći pronaći u ugostiteljskom kutku integriranom u šator, a koji će osigurati CB Carpe Diem.

Velika zelinska fešta knjiga otvara se u četvrtak, 14. lipnja, u ranim poslijepodnevnim satima.

Vikend iza, 22. i 23. lipnja, Zelina će biti domaćinom poznatim hrvatskim i književnicima iz zemalja u susjedstvu, koji su poslali radove na pozivni natječaj redakcije književnog festivala, i koji će biti uvršteni u festivalski zbornik.

POU Sv. Ivan Zelina inicijator je i ishodišna točka međunarodnog festivala „Četiri godišnja doba književnosti“, koji će se kvartalno, uz promjenu godišnjih doba, održavati u četirima zemljama regije. Nakon Ljeta u Zelini, jesenski će se dio festivala održati u Novom Mestu, Slovenija, zimski u Pančevu, Srbija, a proljetni u Sarajevu, BiH. Uz POU, suorganizatori događanja su DVD Blaževdol, UM Zeline i Konjički klub Zelingrad. Umjetnički ravnatelj i pokretački duh projekta je Marijan Grakalić, novopečeni Zelinčanin i osnivač Gornjegradskoga književnog festivala u Zagrebu.

Književnici će se 22. i 23. ovog mjeseca družiti u Zelini i Blaževdolu, te javno čitati poeziju i prozu uvrštenu u zbornik. Posjetitelji će moći uživati u šarolikim glazbeno-scenskim nastupima u petak na otvaranju Festivala u Dvorani „Kraluš“, te u subotu na cjelodnevnome književnom partyju u Vatrogasnom domu Blaževdol, gdje će u večernjim satima uzde preuzeti glazbeni profesionalci.

Ne propustite biti dijelom književnog festivala i sajma knjige, koji se u Zelini organizira prvi put. 

 

 
 

Svi datumi

  • Od 14.06.2018. za 23.06.2018.

Lista sudionika

 Nema sudionika 
 

O Zelini | Ustroj | Pristup informacijama | Korisni linkovi | Kontakt

© 2008-2016. Sva prava pridržana. Grad Sveti Ivan Zelina